مطالب سایت

رویه کوبی مبل

رویه کوبی مبل چطور انجام میشه؟ وبلاگ مبل باروس

مبل تون نیاز به ترمیم داره؟ از فرم و جذابیت مبلتون کم شده؟ نشیمن مبل تون دیگه اون احساس راحتی و نرمی رو نداره؟ حالا وقتشه که یه حال اساسی به مبلمان منزل تون بدید، ۲ راه بیشتر وجود نداره!! یا اینکه به فکر خرید یک مبل جدید برای منزلتون باشید، یا اینکه به فکر تعمیر مبل و بازسازی آن باشید!

بنر مشاوره خرید در سایت باروس وبلاگ 2باروس

یکی از اصلی ترین قسمت های تعمیر، قسمت رویه کوبی مبل است، ما قصد داریم نحوه عملکرد رویه کوبان مبل را با شما به اشتراک بگذاریم، تا از روند 0 تا 100 این حرفه با خبر شوید.

از مهم ترین قسمت هایی که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت، آشنایی با رویه کوبی مبل به صورت حرفه ای، ابزار و متریال مورد استفاده رویه کوبان مبل، عکس از انواع طرح پارچه مبل، فوم و اسفنج، ابزارهای دستگاه رویه کوبی خواهیم پرداخت.

 

رویه کوبی چیست و کاربرد آن، .وبلاگ مبل باروس

رویه کوبی چیست و چه کاربردی دارد؟

جالبه بدونیم که رویه کوبی جزء اموری بوده که ریشه تاریخی داره و در قرن های گذشته مبل و محصولات چوبی رویه کوبی می شدند، اما این روزها با متمدن شدن ابزارهای رویه کوبی و ابزارهای جدید که کار را راحت کرده است، مراحل رویه کوبی شامل موارد زیر است :

  • زیر کار کردن مبل 
  • پارچه کوبی مبل 

رویه کوبی یعنی : 

رویه کوبی یک پروسه است که مبلمان با پارچه یا چرم جدید پوشیده میشه تا ظاهر و کارایی آن بهبود پیدا کند. رویه کوبی برای دو عمل به کار برده میشه: ساخت مبل جدید و تعمیر مبل قدیم.

Before delving into the world of upholstery, it’s crucial to understand the anatomy of a sofa. A typical sofa consists of a frame, springs, padding, and upholstery fabric. The fabric serves both functional and aesthetic purposes, providing a comfortable surface to sit on while contributing to the overall style of the piece. Over time, the fabric may fade, tear, or show signs of wear, prompting the need for a revival.

در این سایت هم در ارتباط با اهمیت روکش جدید مبل و رویه کوبی صحبت شده است.

رویه کوبی مبل وبلاگ مبل باروس

این عمل در اصل کاربرد و فوایدی دارد که در جدول پایین به کاربرد رویه کوبی مبل اشاره شده است :

کاربرد

شرح

تجدید حیات مبلماننوسازی مبلمان قدیمی و فرسوده برای افزایش طول عمر و زیبایی.
تغییر دکوراسیونتطبیق مبلمان با سبک‌های جدید و ایجاد هماهنگی با طراحی داخلی.
رفع آسیب‌دیدگی‌هاترمیم پارگی، لکه یا فرسودگی پارچه‌های مبلمان برای بازگرداندن ظاهر اولیه.
صرفه‌جویی در هزینهبازسازی مبلمان به‌جای خرید اقلام جدید که می‌تواند مقرون‌به‌صرفه‌تر باشد.
ایجاد تنوع ظاهریاستفاده از پارچه‌ها و طرح‌های جدید برای تغییر جلوه‌ی مبلمان و فضای داخلی.
پایداری و دوست‌داری محیط‌زیستجلوگیری از دور انداختن مبلمان کهنه و کاهش پسماند با بازسازی مجدد.
افزایش راحتیتعویض فوم و کوسن‌های قدیمی برای بهبود نشیمن و راحتی بیشتر.
استفاده در مشاغل و فضاهای تجاریبازسازی مبلمان در دفاتر، هتل‌ها یا رستوران‌ها برای حفظ ظاهر حرفه‌ای و جذاب.

 

رویه کوبی بخش نجاری منبت کاری مبل کلاسیک: 

انواع رویه کوبی مبل

همان طور که اشاره شد، رویه کوبی مبل به دو صورت انجام میشه :

  • رویه کوبی روی کلاف خام مبل 
  • رویه کوبی مبل دسته دوم و فرسوده 

یکی از اصلی ترین کارهایی که در مبل سازی باید به آن اشاره کنیم! بحث رویه کوبی مبلمان است که در قسمت انتهایی مبلمان انجام میشه! در این نوع رویه کوبی، معمولاً با استفاده از مواد خام و اولیه که در اختیار دارند با توجه به نوع طراحی و سبک مبلمان این روند را پیاده سازی می کنند، این روش به دلیل باز بودن رویه کوبان آسان و راحت تر است.

رویه کوبی مبل کارکرده وبلاگ مبل باروس

عکس از مبل رویه کوبی از نو و صفر

یک نوع دیگر از رویه کوبی مختص بر مبلهای فرسوده و قدیمی است که به دلیل از دست دادن تازگی و طراوت خود، از رویه کوبی برای مبلمان استفاده می کنند. این نوع از رویه کوبی برای رویه کوبان سخت تر است، زیرا که باید تمامی مواردی که در مبل به کار رفته است را خارج کنند تا به کلاف اصلی برسند.

عکس از رویه کوبی مبلمان وبلاگ مبل باروس

عکس از یک مدل مبلمان نصفه رویه کوب شده

در مرحله بعدی رویه کوبان باید مبلمان را از متریال جدید پر کنند و از پارچه جدیدی برای مبل استفاده نمایند. در هنگام رویه کوبی مبل دسته دوم باید از کیفیت کلاف مبلمان مطمئن شویم.

رویه کوبی برای دسته های مختلف مبلمان :

دسته بندی مختلفی از انواع مبلمان وجود دارد که می توانیم از مهم ترین آن ها به مبلمان کلاسیک و راحتی اشاره کنیم.

رویه کوبی مبل راحتی چستر وبلاگ مبل باروس

رویه کوبی برای مبل راحتی :

یکی از مدل هایی که نسبت به دیگر مدل ها پس از گذشت زمان نیاز به ترمیم و رفوع دارد، سبک مبل راحتی است، از مهم ترین ویژگی های مبل راحتی قسمت نشیمن و اسفنج آن است که به نرمی و راحتی مبلمان کمک می کند.

مرحلهشرح
جداسازی قطعاتبررسی وضعیت مبل و جدا کردن قطعات مانند پارچه، فوم قدیمی و سایر بخش‌ها برای دسترسی به کلاف.
بررسی کلاف و فریمبررسی کلاف چوبی یا فلزی برای یافتن آسیب‌ها و تعمیر آن‌ها در صورت نیاز.
 انتخاب فوم جدیدانتخاب فوم مناسب با تراکم مورد نیاز برای افزایش راحتی و دوام.
انتخاب پارچهانتخاب پارچه مقاوم به سایش، لکه و با قابلیت شستشو (مانند پارچه‌های نانو یا کتان).
 نصب فوم و پارچهبرش فوم و پارچه به اندازه و نصب دقیق آن‌ها بر روی کلاف مبل با استفاده از ابزارهای مخصوص.
نصب کوسن‌هاپر کردن کوسن‌ها با مواد جدید و مطمئن برای ایجاد راحتی بیشتر.
 مونتاژ نهاییاتصال قطعات مبل و تکمیل کار با بررسی نهایی کیفیت و ظاهر.
لمسه‌کاری (در صورت نیاز)اضافه کردن جزئیات تزئینی مانند لمسه‌دوزی برای ایجاد جلوه‌ای زیبا و متمایز.
پاک‌سازی و تحویلتمیز کردن نهایی

رویه کوبی برای مبلمان کلاسیک : 

مبلمان کلاسیک از دسته مبلمانی است که قسمت کلاف آن از نمای جذابی برخوردار است، این فرآیند نیازمند دقت بالا و مهارت خاص است تا ضمن حفظ ارزش و زیبایی های منبتی، مقاومت و میزان راحتی آن بالا رود.

رویه کوبی مبل کلاسیک وبلاگ مبل باروس

چه ابزار و وسایلی برای رویه کوبی استفاده میشه؟

رویه کوبی مبلمان، نسبت به گذشته از ابزارهای حرفه ای و پیشرفته تری استفاده میشه!

در این قسمت به معرفی ابزارهای مهمی که برای رویه کوبی به کار میرود، اشاره شده که

برای جدا سازی متریال از کلاف مبلمان، نصب پارچه و فوم جدید روی مبلمان، ایجاد تزئینات لازم ضروری می باشد.

ابزار های مورد نیاز برای رویه کوبی وبلاگ مبل باروس

چه ابزارهایی برای رویه کوبی مورد نیاز است؟

در رویه کوبی از انواع مواد های اولیه مختلفی برای رویه کوبی مبل استفاده میشه که از مهترین متریال برای رویه کوبی می توانیم به :

  • پارچه
  • اسفنج
  • لایکو
  • ویسکوز
  • انواع پیچ و مهره
  • ابزار و وسایل

پارچه ی مبل رویه کوبی:

از مهم ترین رکن های رویه کوبی، بهره گیری از پارچه می باشد! پارچه نمایش ظاهری مبلمان را بر عهده دارد! در واقع از اصلی ترین فعالیتی که در رویه کوبی مبلمان انجام میشود، تازه و به روز شدن پارچه مبل می باشد! پارچه ها از تنوع مختلفی برخوردار می باشند که می توانیم به الیاف پنبه، نخ، پلی استر و چرم در بازار اشاره کنیم.

انتخاب رنگ پارچه و مایتحتاج در رویه کوبی وبلاگ مبل باروس

از مهم ترین قسمت رویه کوبی، دوخت و دوز مبلمان است که باید از نوع دوخت مناسبی  برای مبلمان استفاده شود. در مقاله انواع دوخت برای پارچه مبل راحتی بیشتر به این نکته اشاره شده است.

قسمت نشیمن مبل هنگام رویه کوبی وبلاگ مبل باروس

استفاده از فوم و اسفنج در رویه کوبی :

در هنگام خرید مبل یکی از مهم ترین مواردی که باید بررسی و چک کنید! قسمت فوم و اسفنج آن است، در واقع فوم و اسفنج در قسمت زیرین مبلمان به کار میره! البته در قسمت دسته ها و تکیه گاه مبل هم از این متریال استفاده میشه! اسفنج ها از تنوع بالایی برخوردار می باشند که برای مشاهده کامل تر می توانید به مقاله اسفنج یورولوکس چیست مراجعه نمایید.

قسمت به کار بردن ابر و فوم در رویه کوبی وبلاگ مبل باروس

آشنایی با ابزارهای پیشرفته در رویه کوبی :

برای ترمیم و رفوع مبلمان، در رویه کوبی از ابزارهای پیشرفته تر و حرفه ای استفاده می شه که در این بخش می توانیم به دستگاه منگنه کوب، دستگاه های دریل و پیچ دستی اشاره کنیم.

دستگاه رویه کوب مبل وبلاگ مبل باروس

معرفی دستگاه منگنه کوب بادی :

از اولین ابزارها که برای رویه کوبی استفاده میشه! دستگاه منگنه کوب(stop) است. از این ابزار، بشتر برای اتصال پارچه جدید رویه کوبی به قسمت کلاف مبل است، در واقع پارچه را به کلاف مبل منگنه میکنه! جالبه بدونیم که این ابزار با استفاده از نیروی هوای فشرده عمل میکنه و باعث سرعت و دقت بالاتر در کار میشه!

دریل در رویه کوبی مبل وبلاگ مبل باروس

دریل در رویه کوبی :

یکی از پر کاربرد ترین وسایل که در رویه کوبی مورد استفاده قرار میگیره، دریل می باشد! معمولاً حالت استنفاده از دریل در رویه کوبی در حالت کند می باشد که بیشترین کاربرد را دارد! از دریل بیشتر برای مونتاژ قطعات به یکدیگر استفاده میشه.

پیچ دستی در رویه کوبی وبلاگ مبل باروس

پیچ دستی :

معمولاً رویه کوبان از پیچ دستی برای سفت و محکم کردن کلاف و اسکلت در مبلمان استفاده میکنند! پیچ دستی از یک بخش به صورت متحرک و از بخش دیگری یک ضلع پیچ خور ثابت اس که می تونه بسته به نیاز رویه کوب تنظیم و هماهنگ بشه! انواع مختلفی از پیچ دستی ها در سایز و ابعاد مختلف برای رویه کوبان وجود داره!

 

آموزش رویه کوبی مبل از 0 تا 100

در ادامه به روند رویه کوبی مبل به صورت مرحله به مرحله خواهیم پرداخت. با دنبال کردن نکات گفته شده می توانیم متوجه شویم که رویه کوبان چه پروسه ای رو برای رویه کوبی انجام میدهدند.

آموزش رویه کوبی مبل 0 تا 100 مبل باروس

قسمت اول : زیر کار کردن مبل

معمولاٌ اولین گام برای رویه کوبی مبلمان، از قسمت آماده سازی کلاف برای نصب پارچه آغاز می شود که به این روند و پروسه مراحل آماده سازی زیر کار مبل می گوییم! زیر کار به معنای چسباندن اسفنج و فوم بر روی بدنه چوبی مبل می باشد. این قسمت از اصلی ترین مواردی است که باید در رویه کوبی به درستی انجام شود زیرا که کیفیت زیرکار تاثیر مستقیمی بر دوام، استحکام و راحتی مبل دارد.

نوع استایل و کلاف به کار رفته در مبل راحتی وبلاگ مبل باروس

مرحله اسکلت بندی : 

در بخش اسکلت بندی، معمولاً در بخش ابتدایی ساختن چارچوب یا اسکلت مبلمان می باشد، معمولاً از متریال چوب، فلز یا ترکیب آن برای ساخت کلاف استفاده میشود. اما از قابلیت های یک اسکلت، باید محکم و استاندارد باشد تا پایه ای برای بخش های دیگر مبلمان باشد.

 

قسمت به کار گیری نوارهای زیر کار( نوارهای ارتجاعی) :

برای اینکه قسمت نشیمن مبلمان از استحکام بیشتری برخوردار بشه، از نوارهایی لاستیکی یا فنری در قسمت نشیمن استفاده میشه، این نوارها معمولاً به صورت ضربدری یا موازی در قسمت نشیمن مبل نصب میشه!

 

قسمت زیرین مبل وبلاگ مبل باروس

قسمت فنر گذاری :

یکی دیگر از قسمت هایی که برای تقویت زیر کار نشیمن استفاده میشه! فنرها هستند که باعث افزایش هر چه بیشتر انعطاف پذیری و راحتی مبلمان می شود.

قسمت قرار گیری ابر یا فرم :

پس از اینکه نوار و فنر را نصب کردیم، در مرحله دیگر باید فوم یا ابر به عنوان عایق و تقویت کنده روی اسکلت و نوارها قرار بدهیم، این مرحله تاثیر تعیین کننده ی روی  نرمی و راحتی مبل دارد.

قسمت روکش شی پارچه مبل وبلاگ مبل باروس

روکش دهی اولیه :

قبل از نصب پارچه نهایی، لایه ای از پارچه ساده یا نایلون برای پوشاندن زیر کار استفاده میشه که از آسب دیدن بخش داخلی جلو گیری میکنه!

مرحله دوم: پارچه کوبی مبل

بعد از اینکه قسمت زیر سازی مبل رو توضیح دادیم، نوبت به نصب پارچه میرسه! یکی دیگر از مهم ترین قسمت های رویه کوبی، پارچه کوبی است. بیشترین بخشی که باعث میشه کاربر احساس تعویض و جدید شدن مبلمانش بهش دست بده، مرتبط به قسمت پارچه کوبی مبلمان است!

خیاطی پارچه ها در رویه کوبی مبلمان نو وبلاگ مبل باروس

 

بخش خیاطی رویه کوبی :

در این قسمت از رویه کوبی، خیاطان فعالیت تان را شروع می کنند! در این مرحله خیاطان مشغول به دوخت و برش پارچه می شوند، پس از اندازه گیری درست پارچه برای مبلمان، هر قطعه پارچه رو، رویه کوبان را در جای مناسب بر روی مبل می کوبند.

بحش خیاطی رویه کوبی اندازه گیری وبلاگ مبل باروس

بخش استفاده از دستگاه منگنه کوب ( نصب دقیق پارچه) : 

یکی از پر کاربرد ترین وسیله هایی که برای نصب پارچه بر روی کلاف مبلمان در این قسمت استفاده میشه، دستگاه منگنه کوب است. رویه کوبان باید با دقت بیشتری این کار را انجام بدهند و به صورت دقیق پارچه مبلی روی اسفنج و فوم مبلمان قرار بگیره و به نحوی قرار بگیره که پارچه دچار چروک و تغییر شکل نشه!

 

جدول مراحل پارچه‌کوبی مبل

مرحلهشرحابزارها و مواد مورد نیاز
انتخاب پارچهانتخاب نوع و رنگ پارچه مناسب با توجه به سبک و مدل مبلکالیته پارچه، نمونه‌های طراحی
برش پارچهبرش دقیق پارچه بر اساس اندازه و فرم قسمت‌های مختلف مبلقیچی یا کاتر، خط‌کش، متر، الگوی برش
چسباندن و کشیدن پارچهقرار دادن پارچه روی بخش‌های مختلف مبل و کشیدن آن به‌طور کامل تا بدون چین‌وچروک باشدچسب مخصوص پارچه، دستگاه منگنه‌زن صنعتی
تثبیت پارچهتثبیت پارچه با استفاده از دستگاه منگنه یا ابزارهای دیگردستگاه منگنه‌زن یا میخ‌کوب صنعتی
دوخت تزئینی (اختیاری)ایجاد دوخت‌های تزئینی یا لمسه‌دوزی برای مبل‌های کلاسیک یا چرمینخ و سوزن صنعتی، دستگاه لمسه‌کاری، دکمه‌های تزئینی
بررسی نهاییبررسی ظاهری، رفع چین‌وچروک و ایرادات احتمالیچسب، منگنه، ابزار اصلاح و بازبینی

در نتیجه رویه کوبی مبل چطور انجام می شود؟

در این مقاله به صورت کامل درباره ی رویه کوبی مبل پرداخته ایم، معمولاً رویه کوبی برای ترمیم و رفوع مبلمان فرسوده و از کار افتاده که طراوت و تازگی خود را از دست داده اند، مناسب است. اما این را باید بدانیم که رویه کوبی برای مبلمان تازه و جدید هم به کار میرود، رویه کوبی مبل که یک منشاء تاریخی و باستانی دارد! به روند و پروسه ای گفته میشه که اسکلت ( کلاف) مبلمان را با پارچه جدید می پوشانیم.

انواع رویه کوبی برای مبلمان وجود دارد که برای هر دسته از مبلمان متفاوت است، مثلاً مبل راحتی بیشتر رویه کوبان به قسمت نشیمن آن تمرکز می کنند، اما در مبل کلاسیک بیشتر تمرکز بر روی منبت و حاشیه کاری آن می باشد.

در این صفحه بیشتر با دیگر وسایل و ابزارهای مورد نیاز در رویه کوبی آشنا شدیم و اینکه چه ابزار و متریالی در این صنعت به کار برده میشود.

در قسمت انتهایی مقاله، به آموزش کامل 0 تا 100 رویه کوبی، از زیرکار مبل تا پارچه کوبی مبل پرداخته ایم که اطلاعات خوبی در رابطه با رویه کوبی به شما منتقل میکند.

2 نظر در “رویه کوبی مبل

  1. خدیجه نیازمند گفت:

    سلام من میخاستم برای مبلمان منزلم روبه کوبی انجام بدم ، مبلمان استلیه شما میتونید کمک کنید در این رابطه ؟

    1. سلام بله شما می توانید با شماره ۹۵۹۱ ۲۸۴۲ ۰۲۱ در تماس باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره بدست بیاورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *